Skannat



De här bilderna har morfar och jag skannat in på datorn. Och mormor har sparat dem i tidningen. Gulligt va!? Så nu får ni alla se dessa fina bilder på Sonja Aldén med vänner. :) hihi.


Framme

Nu är jag framme i Sundsvall. Resan hit går bara fortare och fortare för varje år. Så idag gick det faktiskt mycket smidigt.
I Stockholm träffade jag mina underbara vänner en stund! Härligt alltså. Synd bara att det är så kort tid. Hade velat vara med er hela dagen. Och resten av året;)

Nu ska jag kolla på Sonja Aldén som är hemma i Göteborg idag och sjunger på Lisebergshallen. Mormor har spelat in det åt mig berättade hon just.

Kramelikram.


Resa

Teatern vi var på igår var bra. Jag gillar att gå på teater. Speciellt på backa teatern för där kommer man så nära och kan verkligen leva sig in i historien.

Idag ska vi åka. Tåg i sju timmar. Inte lockande. Med en ny stickning, tidning och två älsklingar att se fram emot att träffa hoppas jag kunna genomlida det hela.

Kramelikram.



"Om jag kunde drömma" åker med i packningen.

Akta Er!

Allt dessa bloggandet alltså. Det är rätt komiskt.
Igår när jag skulle köpa jeans i en liten klädbutik här i Göteborg kände jag så väl igen kassörskan. Det kunde ju bero på att jag gillar den affären och att den ligger nära min skola så jag kanske sett henne förr, men nej. När jag lämnat affären kom jag på att jag kände igen hennes ansikte från en blogg jag varit inne på ett antal gånger.
Så knäppt egentligen. Man kan ju tro att man känner en person bara för att man tittat på personens blogg några gånger. Man får akta sig. Så inte nåt pinsamt händer.... ;)


Måsen

Ikväll ska jag på teater med familjen. Måsen heter teatern vi ska se. Den har gått på backa teatern hela hösten. Den sägs vara väldigt bra. Frida hade läst att den utnämnts till västsveriges bästa teaterupplevelse 2008. Det var ju rätt bra...


En bild från teatern.

Nu ska jag gå och packa lite mer för att imorgon bär det av mot norr....

Yes Man!



Igår var jag och Frida och såg Yes Man. Den var bra. Kul. Och Jim Carrey.

Kram.


lalala...

Idag har jag varit i kyrkan nu på förmiddagen. Det var trevligt. Efter gudstjänsten spelade jag trummor. Yeah.

Nu ska jag om en kvart gå till ålderdomshemmet och sjunga. Jag tror nog det blir trevligt och uppskattat.

Nu måste jag kila!

Aurevoir!


Anna rekomenderar denna låten lite



Hälsningar, Anna

Ta vad du kan, och ge inget tillbaka!

Anna har skrivit dagens rubrik. Det var hennes ständiga replik under gårdagens shoppingtur. Vi var och kikade på rean. Vi var inne på zara massa gånger. Hih. Jag tycker så mycket om zara. Är väldigt nöjd och glad för mina fynd och mina ickefynd.. eller heh, de som jag köpte till ordinariepris var också fint alltså!
(Bilder kommer senare)

Nu ska jag få en fin fläta och sen ska jag lämna av Anna på nisse.

Kram.


Annandan

Idag är det sådär med mig. Ingen förstår. Men vad kan man begära?

Anna kommer hit till mig idag. Jag hoppas vi får en trevlig stund. Hon stannar tills imorgon.
Mormor och Morfar åker hem idag också.. Snyft.. Men snart kommer vi till dem! Det är inte ofta, eller rättare sagt har aldrig hänt, att det bara dröjer fyra dagar mellan vi ses.

Jag ska byta två julklappar idag också och kolla lite på rean. Hoppas det finns nåt snyggt.

Kram på Er!



I wonder as I wander


Juldagen

Det var inte lite julklappar vi packade upp igår. Idag har jag invigt några julklappar. Det är kul att göra det på juldagen tycker jag. Har fått en jättefin kofta och kjol som jag önskat mig och halsbandet jag så gärna ville ha!

Tusen tack för alla julsms! Jag blir alltid lika glad då det plingar till i mobilen.

Idag har vi haft en lugn men skön juldag. Jag har varit hos min vän Hanna på förmiddagen. Det var verkligen jättemysigt och kul då  vi inte träffas så ofta längre. Fick träffa hela familjen som jag inte sett på väldigt länge.

Nu efter lunch har jag och mamma och morfar varit ute på en lång, kall promenad. Otroligt skönt! Det finns nästan ingenting jag tycker så mycket om som att gå en lång promenad i härligt väder.

Nu ska vi spela spelet Frida gav oss i julklapp igår!

Kärlek från mitt hjärta♥


Dagen är kommen

Dagen är kommen
Kärlek triumferar
Kom låt oss skynda till Betlehem



Vi har just kommit hem från betlehemskyrkan där vi varit på en härlig julgudstjänst. Det var mycket fint och stämningsfullt, Nu ska jag klämma på julklappar och öva på min och Fridas lilla hemliga julöverraskning...

Önskar er alla en välsignad jul!

Tips för sista minutenklappar

Till din fiende, förlåtelse.
Till en motståndare, toerans.
Till en vän, ditt hjärta.
Till varje barn, ett gott föredömme.
Till alla, medmänsklighet.
Till dig själv, respekt.



Sonja



Idag var jag och träffade Sonja och de andra tjejerna. Det var mycket mysigt! Hjälp vad mycket folk det var på stan! Tycker det är lite sorligt på ett sätt att alla ska panikköpa saker dagen innan julafton. Nåja.. jag var ju ialla fall där för att lyssna på ljuv julmusik. Och det fick jag verkligen höra:) Tjejerna var på topp men tyckte det var sorligt att detta var deras sista signering tillsammans.

Fick prata lite grann med Sonja innan allt annat folk strömmade på. Det var inte så bra ordning idag så man var tvungen att springa ner ganska snabbt. Frida tog en bild på oss ialla fall. Lite suddig dock.
Sonja önskade mig lycka till på bingolotto ikväll, hih, och så kramade vi varandra jul och nyårskramar.
Datorn har pajat igen. Eller intrenett så nu får jag inte upp bilderna längre. Synd. Men ni får se mer bilder på tjejerna en annan dag!

Kärlek♥

Dan före dopparedan

Fortfarande lite förkyld idag. Men tack och lov är jag bättre.
Igår var vi hela gänget på jul på Liseberg. Det var jättemysigt! Vi åkte efter middagen så då var det mörkt och alla ljus stålade som allra bäst.

Idag ska jag och Frida till nordstan och se Sonja och de andra tjejerna. Det ska bli väldigt kul! De är alltid så roligt att se dem!

Imorgon är det julafton! Jihoooo!


Kram från mig!

Me and You




Änglar



Hela gänget på en föreställning förra helgen. Jag är hon som drar ner mössan så att jag nästan inte syns. Hihi.


Änglar måste också få vila!

Hälsning från Morfar



Nu har mormor och morfar kommit!
Morfar vill skicka en alldeles egen julhälsning till alla mina läsare, han sitter här brevid nu.

Kram kram från Morfar och Josefin

Grinchen



Idag kommer Grinchen på TV. Men jag missar det... Det har varit min egen jultradition att se på den filmen i två år, hih. Men vi ska till Liseberg ikväll. Vilket också är en trevlig tradition.

Fjärde advent

Jag orkade pallra mig iväg till julgudstjänsen idag. Bra. För jag ville verkligen gå. Vi tjejer körde ett litet juldrama med lite speciella scenkostymer om man säger så.. Jag saknar verkligen min kamera. Förstår inte vad som är fel med den.

Tomten kom på besök idag också. Utanför kyrkan. Hihi. Barnen blev alldeles till sig som vanligt. Det var en norsk tomte den här gången. Hihi. Pratade norska hela tiden så barnen bah: Vad säger han?!
Eftersom jag är sååå bra på norska nu så fick jag översätta;) Tusen takk och greit sa de till tomten sen för att imponera lite. Jag hade förståss lärt dem det;)

Mamma är ute och köper julklappar nu. Spännande! Kanske någonting till mig. Jag och Frida la alla julklappar under granen igår. Det är rääätt så många alltså;) Frida har hur många som helst till mig:)

Ha en underbar fjärde advent!


Julstädning

Så har man blivigt sjuk. Det var just snyggt. Just innan jul och allt. Men det är ändå tacksamt att det inte var under levande julkrubba eller nån dag man hade vitkigt prov eller så.

Idag hade jag tänkt att julstäda men jag vet inte hur mycket jag orkar. Ska fixa lite grann men mest vila. Vilket är en av mina sämsa egenskaper. Att vila alltså.

Men jag ska bli frisk nu.

Kärlek ♥



Vårt hems svaga punkt. Så här kan det se ut när vi ska försöka hitta vårt julpynt.

Samson



I love this song ♥

fem-mascarors-metoden



Tonje kör på fem-mascarors-metoden. Thihi.

Granen lyser grön och grann i stugan..

Idag har vi klätt granen här hemma. Det blev riktigt fint. Första gången vi har gran faktiskt. Eftersom vi aldrig varit hemma på julen är det ingen idé att ha en barrande gran som står och väntar på oss här hemma.

Nu har jag jullov!!! Det är så skönt! Jag är lite sjuk. Jag hoppas verkligen inte det börjar bli min nya jultradition för jag var sjuk förra året också! Feber och supersjuk på julafton... ingen höjdare.

Det var ialla fall en fin julavslutning. Stooooor skillnad mot för hur det var på glöstorp. Allt på LM är stor skillnad mot det.
Det var massa riktigt fin körsång och väl in övade nummer av elever på skolan. Årets LM Angels fick högtidliga diplom av rektorn som naturligtvis även höll en liten predikan. En liten stårkorkester spelade till julsångerna vi alla sjöng och domkyrkan var upplyst i gröna och röda lampor och mycket stearinljus. Väldigt vackert och väldigt stämmningsfullt.

Så... nu är det ingen skola förrän nästa år. Härlig.

Grattis alla jullovsfiare!


Sovmorgon

Nu ska jag snart till skolan. Sture gav oss en timmes sovmorgon idag. Det behövde vi nog alla.
Nu ska jag gå upp och göra mig iordning. Måste hinna öva lite piano också. För förra veckan sa Helene att jag skulle ha julkonsert för henne idag. Då vill jag ju vara bra!



KRAM!

I'm a Angel!

Hej hej! ♥

Idag har det varit en ganska kort dag i skolan men det märks att alla är trötta. Vi hade ju som nämnt datorkunskapsprov vilket gick lite sådär. Dator kanske inte är min starka sida trots allt.

En bra sida jag har, enligt andra ialla fall, är att jag är en bra vän. För idag blev jag utnämnd till klassens LM Angel. Tack! Va gulligt av er klassisar! ♥ Jag hoppas jag kan sköta mitt jobb som ängel på ett exemplariskt sätt.

Jag och Jill bakade en stor tårta till trappa ner efter skolan. Den såg mycket bra ut. När vi skulle lämna den i tabernaklet träffade jag en tjej som spelade herde i levande julkrubban.
- Hej ängel! Sa hon när hon såg mig, haha. Tänk om folk kallade en det till vardags. Saknade levande julkrubban lite när jag såg henne.

Nu har jag lite ärenden att fixa!

Ha det bra! ♥


Datorprov

Nu sitter jag i skolan och pluggar till datorkunskapsprovet. Elisabeth tipsade mig att det var en bra idé så jag stannade här. Men nu är det snart dags att bege sig hemmåt.

Hoppas verkligen det går bra på provet imorgon..!


Klättring



Idag klättrade vi på gympan. Det var jätteroligt faktiskt! Jag har ju klättrat förut med Pappa men då har vi varit på så svåra barnor. Idag var vi på en som var mer anpassad för min nivå:)
Var bara jag och Elisabeth från Mu1 som var där. Haha. Julkrubban börjar sätta sina spår. Gympan var ju trots allt frivilligt så då får man ju göra som man vill.
Jag ångrar i alla fall inte att jag var med.

Hipp hurra vad vi är bra!



500 skivor har vi sålt
och cirka 10 000 personer har varit och kollat på våran levande julkrubba!

Det tycker jag är värt en applåd!

Time goes by



Tiden bara springer iväg. Nu är levande julkrubban slut. Det har varit väldigt väldigt roligt men också väldigt påfrestande. Trots allt räckte jag upp handen direkt när Sture frågade vilka som skulle kunna tänka sig att ställa upp igen. Men nästa år är det nya ettor.

Förstår verkligen dem som turnerar med föreställningar i år, att det är sorligt att avsluta.
Jag tyckte det var sorligt bara efter fyra dagar.
Jag är glad för denna erfarenhet.

Nu blir det skola imorgon bitti.
Blir också mysigt. Bara de där dumma redovisningarna som sätter igång fjärilarna i magen. Eller getingarna i magen. Brukar jag säga när jag är orolig. Ser fram emot att träffa mina goa klasskamrater i samhällsklassen insåg jag idag när de kom och tittade på vår föreställning.

Hoppas vi ses snart tjejer!


Dag tre



Idag har vi haft en jättebra dag med levande julkrubban. Vi har åkt i vår turnébuss till olika torg och platser runt om i Göteborg. Bäst var det på Björkö. Människrona där var så gulliga och välkomnade!
Det är så mysigt att åka omkring på turné och vara tillsammans hela dagarna. Jag gillar det verkligen.

Nu måste jag gå och lägga mig för att orka med sista föreställningsdagen,

Kram och God natt!

Lucia!



Stor Lucia-Kram till Er alla!

// Jollan  ♥♥♥

Om jag kunde drömma



Jag har fått låna boken "Om jag kunde drömma" av Elin. Den är väldigt populär på bio nu. Twilight heter den ursprungligen.
Elin tyckte om den så mycket så hon hade läst ut den på två dagar! Tycker jag var ganska imponerande för den är ganska tjock.

Har ni läst "Om jag kunde drömma"?

Julkonsert







Dessa bilder kommer från en julkonsert jag sjöng på i måndags.

Livet är underbart!


Allum



Idag bar det av till Allum med levande julkrubban. Det var jätteroligt där! De var 700 personer som var där och kollade på oss och alla var så posetiva och snälla. Vi fick sälja massa skivor! Mysigt att åka buss också. Vi änglar satt alla tillsammans längst bak och sjöng sånger med den galna herde-kvinnan. Haha. Så skönt hon är.



Sånna här fina dräkter har vi på oss. Efter att vi hade ätit i församlingshemmet i Partille gick vi in på Allum allihopa i våra dräkter och försökte sälja skivor. Fick sålt några och blev fotade av väldigt många.



På eftermiddagen var vi tillbaka vid domkyrkoplan och körde tre föreställningar där.

En dag som ängel..

Har kommit hem från en härlig dag som ängel. Krubban har gått bra men man är en aning trött nu.
Jag och tjejerna åkte hem till Liv direkt efter sista föreställningen och har tittat på Mamma Mia! filmen och ätit thaimat. Det var mysigt.
Dessutom har jag pått pudellockar!:) Det skulle n vilja se va!? :)

Nu ska jag sova!

Imorgon ska vi till Allum i Partille och till Domkyrkoplan. Hoppas vi ses där.

Kram.


Hej Jessie!



Idag stötte jag på goa Jessie på hållplatsen. Så vi kunde åka hela vägen tillsammans. Jättemysigt.
Jag har saknat dig Jessie.

Kram!

Grattis Annika!


(Annika står brevid mig på min vänstra sida)

Grattis Annika som firade 16 år igår!
Du är väldigt go och har ett jättefint armband! (Har jag sagt det till dig?;)

KRAM!

Sovmorgon

Vi övade massa igår ikväll. Det var lite jobbigt men det gick faktiskt väldigt bra! Jag tror det kommer bli fint. Tänk att det är redan imorgon.
Sturis gav oss sovmorgon idag. Skönt! Men jag har varit uppe sedan sju för jag skulle tvätta håret och göra klart tidningen. Den ska vara inne idag!

Den slarviga tandläkaren satte inte fast tandställningen ordentliget så nu har en sån där liten sak låstnat.
Åååh. Så nu måste jag åka dit i eftermidag och missar franskan till på köpen.
Men men. Jag gissar att det är min vardag att åka upp dit från och med nu.

Ha det bra idag!


Dagens uppdatering

Det gick rätt så bra på det där förhöret jag skrev om tidigare. Var ju inte så intresant ilägg, haha. Men vi hade typ 5 sekunder som vi fick "slösurfa" som Sven sa.
Fast jag kallar definitivt inte mitt bloggande för slösurfning.

Igår fick jag min tandställning! Spännande. Det gjorde inte ont när de satte på den men nu känns det lite. Det gör inte ont men det känns konstigt och ovant.

Idag dansade vi salsa på gympan. Kul! Har längtat efter det.

Har inte så mycket tid att blogga just nu så ni får snabba ubdateringar bara. Hih. Men jag hoppas kunna lägga in lite nys bilder snart! Snart får jag bilderna på Carola dessutom!:)
Imorgon ska vi öva till levande julkrubba ända till klockan nio på kvällen. Ingen vila här inte.

Hoppas ni mår bra!

kram.


Ordklasserna är borta

Hej hej!

Nu sitter vi och ska göra prov. Men Sven har fått problem så provet finns inte på datorn.
Nu är han tebax.

Önska mig lycka till!

Lördag

Idag är det lördag igen! fasligt var tiden går fort! Det bara rusar iväg. Har sovit länge idag. Skönt. Jag brukar aldirg göra det men idag var jag så trött så att jag aldrig ville gå upp.

Idag blir det förhoppningsvis lite julklappsköp och julpyssel.

Imorgon är det andra advent...

Kram!


Julmys



I söndags var jag och Tonje på Liseberg.
Tonje fick för första gången se Carola-stjärnan live.






Julmys.






swiiiiiich på skridskor.


Vi såg Sarah Down Finer på Jullotta. Hon sjöng "Have yourself a merry little christmas". Det var jättefint.



Kram från Jollan och Tonje!

Nästa stopp: Rödakorsets julkonsert

Nu ska jag till rödakorsets julkonsert och sjunga två låtar. Hoppas man inte behöver vara där hela kvällen.. Men annars blir det nog trevligt.
Tröttheten börjar smyga sig på, eller snarare, har bombaderat mig. Jag och Elin somnade nästan på matten.
Inte så bra med tanke på att vi har prov nästa vecka....

Hörs senare!


Mörkt

Idag är allt bara så jobbigt. Ingenting känns bra. Ska gå ut nu. Vill inte att det ska vara så mörkt hela tiden.

Hej då.,




Borta bra

Nu är jag precis hemma från vår julkonsert. Det gick jättebra och det var det var kemperoligt!!! Jag var verkligen på julkonsertshumör och så inspererad från mina två kvällar med Carola så det bara sprudlade om mig. Hoppas jag;)

Maria, du saknades verkligen på konserten!

Nu är min älskade lilla Tonje inte här längre. Jag saknar henne ! Det är hemskt när man måste skiljas åt.
Det har varit fantastiska dagar som jag aldrig kommer att glömma.
Tack för att du förgyller mitt liv!

Nu ska jag kolla lite på Grey's innan jag ska sova. Äntligen får man lägga sig hyfsat i tid.. :)

Kram kram till er alla!



Don't steel my pictures!




Tisdag

Idag har jag och Tonje varit i skolan hela dan. Nåja, nästan hela dagen. Vi missade gympan. Vilket jag tyckte var tråkigt eftersom vi skulle simma.

Snart har jag sånglektion och då antar jag att jag tar Tonje med mig:) Om hon vill.

Visste ni att Tonje blivigt jättebra på svenska!:)

T: - Hyske du bilderna?
J: - Va!?
T: - Hyske du fotorna?
J: - Va?! Vadå hyske?
J: - Kom du ihåg att ta med dig bilderna som du ville att Carola skulle signera för dig?

Hihihihi.

Det var rätt segt att kliva upp imorse. Vi fick inte lägga oss förrän vid tolv.
Det var lite svårt att få prata med Carola igår och tjejen som hade hand om signeringen hade absoluuut någonting emot mig. Hoppas inte hon är där idag...

Kram kram kram till Er!


Första bilden från mötet



Det var ett fint möte med Carola ikväll.
Bilderna på mig och Carola blev ikke så bra men den här från gp.se var okej:)
Konserten var jättebra!!

Nu ska vi sova!

Imorgon är en annan dag;)

RSS 2.0